Op 2 oktober opende Liebherr zijn nieuwe ontwikkelings- en demonstratie-centrum in het Duitse Kirchdorf. Zo’n 1.400 bezoekers van over de hele wereld waren aanwezig voor indrukwekkende machinedemonstraties en fabrieksrondleidingen. Ook konden bezoekers het unieke testparcours bekijken.

In het nieuwe ontwikkelings- en demonstratiecentrum worden nieuwe bouwmachines en materiaalhandlers ontwikkeld, getest en gecontroleerd. Het validatiegedeelte is uniek voor Europa: het bestaat uit een testhal en een 1,2 km lang testpad. Het demonstratiegebied bestrijkt in totaal een oppervlakte van 12,68 hectare.

UNIEK IN EUROPA DANKZIJ EEN INVESTERING VAN 30 MILJOEN EURO

Voor de nieuwe testlocatie werd 243.000 ton grond verplaatst en in de hal is zo’n 2.700 ton staal verwerkt. De nieuwbouw laat zien dat Liebherr een betrouwbare partner is waarop men ook in de toekomst kan rekenen.

Officiële opening
Het hoogtepunt van de officiële opening was het doorknippen van een rode stalen balk met de nieuwe LH 30 M Litronic schrootschaar. Dit gebeurde door Jan Liebherr, lid van de roemruchte familie en van de raad van bestuur van Liebherr International. Daarna werd het centrum ook plechtig kerkelijk ingezegend.

Technology Manager Werner Seifried sprak tijdens zijn openingstoespraak zijn dankbaarheid en waardering uit voor de gemotiveerde Kirchdorf medewerkers en de Liebherr-familie. Volgens Seifried is de opening van het € 30 miljoen euro kostende centrum de start van een veelbelovende toekomst. Seifried: “Het centrum weerspiegelt de aspiratie en verantwoordelijkheid van Liebherr. Uitstekende omstandigheden vragen om topprestaties. Met dit centrum maken we dat mogelijk. Onze innovatieve producten worden hier volgens de hoogste normen getest, om bestand te zijn tegen de zware omstandigheden bij dagelijks gebruik door onze klanten.”

Duidelijk signaal
Sales manager Rudolf Arnold benadrukte tijdens zijn openingstoespraak dat Liebherr met het nieuwe ontwikkelings- en demonstratiecentrum niet alleen het fabrieksgedeelte zal blijven ontwikkelen. Arnold: ”Deze investering is een duidelijk signaal voor klanten en zakenpartners is dat Liebherr ook in de toekomst een eerlijke en betrouwbare partner zal zijn waarop ze mogen rekenen.”